Φτιάξτε τις δικές σας πεντανόστιμες μπουκίτσες πατάτας

Με αυτή την εκδοχή θα πείτε μια για πάντα αντίο στις κατεψυγμένες πατατοκροκέτες του εμπορίου καθώς είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes1_

Όλοι λέμε οτι πρέπει να φτιάξουμε τα δικές μας σπιτικές πατατοκροκέτες εδώ και καιρό αλλά πάντα καταφεύγουμε σε αυτές του εμπορίου γιατί βαριόμαστε τη διαδικασία και πιστεύουμε οτι είναι δύσκολη.

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes2_

 

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes3_

 

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes4_

Σίγουρα με αυτή την εκδοχή ούτε και εσείς θα ξανατρέξετε να πάρετε πατατοκροκέτες από το καταψύκτη καθώς οι σπιτικές είναι ακόμη πιο νόστιμες και πιο υγιεινές

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes5_

Τώρα αυτή η συνταγή  δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, όπως ένα μύλο πατάτας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τρίφτη τυριού για να τρίψετε τις βρασμένες πατάτες. Μόνο αυτό χρειάζεστε.

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes6_

Από εκεί και πέρα μπορείτε να προσθέσετε ότι  καρυκεύματα θέλετε στις πατατοκροκέτες και στη συνέχεια να τις ρίξετε σε καυτό λάδι για να γίνουν εκπληκτικά τραγανές και να ροδίσουν.

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes7_

Συνοδεύστε τες με κέτσαπ και αν δεν μπορέσετε να τις φάτε όλες μονό μιας τότε δεν έχετε παρά να τις καταψύξετε για την επόμενη φορά.

ftiaxte-tis-dikes-sas-pentanostimes-patatokroketes8_

Υλικά:

  • 2 κιλά πατάτες , ξεφλουδισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Διαδικασία:

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τις βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη, και κάντε λεπτά κομματάκια τις πατάτες. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα πιάτων, στραγγίστε τις πατάτες εντελώς, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
  3. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου,τη σκόνη κρεμμυδιού , τη ρίγανη και τον άνηθο,το αλάτι και το πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι  στεγνό. Πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια
  4. Βάλτε το ελαιολαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τα μπαλάκια της πατάτας, 5 ή 6 κάθε φορά, και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά, περίπου 3-4 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί
  6. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε. *

 

Πηγή:damndelicious.net

 

Close