Με αυτή την εκδοχή θα πείτε μια για πάντα αντίο στις κατεψυγμένες πατατοκροκέτες του εμπορίου καθώς είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!
Όλοι λέμε οτι πρέπει να φτιάξουμε τα δικές μας σπιτικές πατατοκροκέτες εδώ και καιρό αλλά πάντα καταφεύγουμε σε αυτές του εμπορίου γιατί βαριόμαστε τη διαδικασία και πιστεύουμε οτι είναι δύσκολη.
Σίγουρα με αυτή την εκδοχή ούτε και εσείς θα ξανατρέξετε να πάρετε πατατοκροκέτες από το καταψύκτη καθώς οι σπιτικές είναι ακόμη πιο νόστιμες και πιο υγιεινές
Τώρα αυτή η συνταγή δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, όπως ένα μύλο πατάτας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τρίφτη τυριού για να τρίψετε τις βρασμένες πατάτες. Μόνο αυτό χρειάζεστε.
Από εκεί και πέρα μπορείτε να προσθέσετε ότι καρυκεύματα θέλετε στις πατατοκροκέτες και στη συνέχεια να τις ρίξετε σε καυτό λάδι για να γίνουν εκπληκτικά τραγανές και να ροδίσουν.
Συνοδεύστε τες με κέτσαπ και αν δεν μπορέσετε να τις φάτε όλες μονό μιας τότε δεν έχετε παρά να τις καταψύξετε για την επόμενη φορά.
Υλικά:
- 2 κιλά πατάτες , ξεφλουδισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Διαδικασία:
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τις βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη, και κάντε λεπτά κομματάκια τις πατάτες. Χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα πιάτων, στραγγίστε τις πατάτες εντελώς, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
- Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου,τη σκόνη κρεμμυδιού , τη ρίγανη και τον άνηθο,το αλάτι και το πιπέρι. Το μείγμα πρέπει να είναι στεγνό. Πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια
- Βάλτε το ελαιολαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μπαλάκια της πατάτας, 5 ή 6 κάθε φορά, και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά, περίπου 3-4 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε. *
Πηγή:damndelicious.net
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα