Υπέροχες λεμονάτες, μαριναρισμένες γαρίδες στο φούρνο.
Υλικά
•1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες
•1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
•1/4 φλ. τσαγιού μέλι
•1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
•1 λεμονιού το ξύσμα
•2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
•αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη sauce hoisin, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες και τη sauce για να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα έως μία νύχτα. [Ανακατεύετε περιστασιακά].
2.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε ένα φύλλο ψησίματος πάνω στη σχάρα και τοποθετήστε πάνω τις γαρίδες. Βάλτε τη σχάρα στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6-8 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως,και γαρνίρετε με κόλιαντρο [προαιρετικά].
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες