γαύρος-ψητός-στον-φούρνο-συνταγή-

Γαύρος ψητός στον φούρνο. Γαύρος ψητός στον φούρνο με μόλις 4 υλικά. Υγιεινός και τραγανός γαύρος χωρίς λάδια και τηγάνισμα.

Ο γαύρος είναι ένα αγαπημένο ψάρι που στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τον απολαμβάνουμε τηγανιτό με ξύδι ή λεμόνι. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε μία συνταγή για γαύρο με λιγότερες θερμίδες που μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και σε περίοδο διατροφής.

Ένας οικονομικός και πανεύκολος γαύρος με αλεύρι, ψημένος στην λαδόκολλα για λίγα λεπτά. Τραγανός και υγιεινός γαύρος που θα απογειώσει το τραπέζι μας χωρίς να είμαστε πάνω από ένα τηγάνι για ώρες. Υγιεινός, τραγανός, οικονομικός και πανεύκολος γαύρος για όλη την οικογένεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαύρο ψητό στον φούρνο:

γαύρος-ψητός-στον-φούρνο-συνταγή-

Ψαράκι σήμερα γαύρο ψητό στο φούρνο σαν τηγανιτό, όνειρο τρώγεται σαν γαριδάκια. Το συνοδεύσαμε με μπρόκολο που λιώνει στο στόμα φυσικά από τον κήπο μας. Απλό λιτό και απέριττο… δε λερώνουμε την κουζίνα μας από λάδια που πιτσιλάνε όταν τηγανίζουμε, και δεν μυρίζει τηγανίλα το σπίτι μας. Και το κυριότερο τρώμε υγιεινά χωρίς τύψεις…

Εκτέλεση για τον γαύρο ψητό στον φούρνο

Στην αρχή καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο ή ζητάμε από τον ψαροπώλη να μας τον καθαρίσει για εμάς. Τον αλατίζουμε και τον σουρώνουμε αφήνοντας να στραγγίξει όλα τα υγρά του σε σουρωτήρι με πιάτο από κάτω.

Δείτε ακόμα Γαύρος με πατάτες στο φούρνο

Στην συνέχεια βάζουμε στην λαμαρίνα λαδόκολλα. Αλευρώνουμε με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις καλά τον γαύρο, από όλες τις πλευρές και τον απλώνουμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα. Ραντίζουμε τον γαύρο με λίγο ελαιόλαδο και τον ψήνουμε για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

γαύρος-ψητός-στον-φούρνο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close