Γαύρος-μαρινάτος-συνταγή-

Γαύρος μαρινάτος –  Αυτός ο γαύρος μαρινάτος είναι ο τέλειος μεζές για το ούζο ή το τσίπουρό μας.

Ετοιμάζεσαι για ουζοκατάσταση ή τσιπουροκατάσταση; Τότε σίγουρα πρέπει να βάλετε όλη σας την αγάπη στους μεζέδες. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε έναν συγκλονιστικό μεζέ για το ούζο ή το τσίπουρο με γαύρο μαρινάτο που υπάρχει σε όλα τα ουζερί και τσιπουράδικα στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Μιλάμε φυσικά για τον αγαπημένο μας γαύρο μαρινάτο. Θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά την εύκολη διαδικασία που απαιτείται για να φτιάξουμε νόστιμο, σπιτικό γαύρο μαρινάτο που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Φυσικά απαιτούνται απλά και λίγα υλικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για γαύρο μαρινάτο:

Εκτέλεση

Στην αρχή καθαρίζουμε τον γαύρο και αφαιρούμε το κόκκαλο. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μία στρώση γαύρου, από πάνω αλάτι χοντρό, από πάνω άλλη μία στρώση γαύρου, από πάνω κι άλλο αλάτι και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει και ο γαύρος και το αλάτι.

Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους στην άκρη για 2 ώρες. Στην συνέχεια τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ μία στρώση ψάρια, μαϊντανό, σέλινο, σκόρδο, άλλη μία στρώση γαύρου και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια και τα μυρωδικά.

Δείτε ακόμα Γαύρος με κουρκουτι!!!

Γεμίζουμε το μπολ με ξύδι μέχρι να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε στην άκρη για ακόμη 2 ώρες μέχρι να σφίξουν και να ασπρίσουν. Τα σουρώνουμε καλά, προσθέτουμε ηλιέλαιο και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες.

Γαύρος-μαρινάτος-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close