Υλικά
Για την γέμιση
Στήθος κοτόπουλο 500 γρ κομμένο σε κομματάκια
Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κομματάκια
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Τυρί γκούντα 400 γρ
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο λίγο για σοτάρισμα
Για τη ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Νερό 1 ποτήρι νερού περίπου
Αλάτι 1 πρέζα
Ξίδι 1 κουταλάκι γλυκού
Οδηγίες
Φτιάχνουμε την ζύμη ανακατεύοντας σε μια λεκανίτσα ή μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή που να μην κολλάει στα χέρια μας (αυτό το βλέπουμε στην πράξη κι ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι επιπλέον). Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 60-90 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το μπέικον και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το τυρί ανακατεύοντας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στενόμακρο στενό φύλλο. Τοποθετούμε από την γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κόβουμε το κάθε ρολό σε μικρότερα ρολάκια πάχους 2 cm και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου (ή σε μεγάλο ταψί) στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες