Μαλακά πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και γέμιση έκπληξη με ελάχιστα υλικά!

Λαχταριστά και αφράτα πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και ότι γέμιση επιθυμείτε! Μπορείτε να τα κάνετε με κοτόπουλο, ζαμπόν ή λουκανικάκια για παιδικό πάρτι και γενέθλια, ή ακόμη και με φέτα για ένα αλμυρό και πεντανόστιμο πρωινό ή κολατσιό!

Υλικά για πιτάκια γιαουρτιού

1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
200 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Σουσάμι

Δείτε ακόμη Πεντανόστιμα Ατσμα ψωμάκια με ό,τι γέμιση θέλουμε

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σε ένα μπολ. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα. Στην συνέχεια, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 μέρη. Πατάμε την μία άκρη ελαφρώς και τοποθετούμε φέτα της προτίμησης μας. Έπειτα, διπλώνουμε τις άκρες, όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω, τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε με κρόκο από αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Στα πιτάκια γιαουρτιού, Μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, να την κάνετε πίτσα κατευθείαν ή να κάνετε κλειστά πιτσάκια. Αφού τελειώσουμε με τα πιτάκια μας αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα σε ταψί με λαδόκολλα.
Συνταγή από την φίλη της σελίδας Meri Peristeri

Μαλακά πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Close