Υλικα΄για ταψί διαστ.25χ35
- 12 φύλλα κρούστας
- 450γρ. φέτα βεριλίσια αιγοπρόβεια ή κατσικισια τριμμένη στο χέρι
- 200γρ.εξτρα παρθένο ελαιολαδο
- 500ml γάλα κατσικίσιο
- 4 αυγά μέτρια ή 3 μεγάλα
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη Κιμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Λαδώνετε το ταψάκι σας και στρώεντε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα στο ταψί αφήνοντας να εξέχουν και λαδώνοντας τα με πινέλο Στρώνετε άλλα 3 φύλλα τσαλακωτα λαδώνοντας τα επίσης.
- Μοιράζετε ομοιομορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα . Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού πανω από την φέτα και αφού λαδώσετε καλά τις άκρες στρώνετε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα , λαδώνοντας εδώ και εκει.Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιολαδο και το γαλα και περιχύνετε την πίτα στο ταψί.Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.Υστερα ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνετε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
- Ξεφουρνίζετε την πίτα και αφού κρυώσει λίγο κόβεται κομμάτια και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις