Γιορτινή τυρόπιτα σουφλέ

Υλικα΄για ταψί διαστ.25χ35

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 450γρ. φέτα βεριλίσια αιγοπρόβεια ή κατσικισια τριμμένη στο χέρι
  • 200γρ.εξτρα παρθένο ελαιολαδο
  • 500ml γάλα κατσικίσιο
  • 4 αυγά μέτρια ή 3 μεγάλα

Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη Κιμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Λαδώνετε το ταψάκι σας και στρώεντε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα στο ταψί αφήνοντας να εξέχουν και λαδώνοντας τα με πινέλο Στρώνετε άλλα 3 φύλλα τσαλακωτα λαδώνοντας τα επίσης.
  2. Μοιράζετε ομοιομορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα . Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού πανω από την φέτα και αφού λαδώσετε καλά τις άκρες στρώνετε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα , λαδώνοντας εδώ και εκει.Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιολαδο και το γαλα και περιχύνετε την πίτα στο ταψί.Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.Υστερα ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνετε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
  4. Ξεφουρνίζετε την πίτα και αφού κρυώσει λίγο κόβεται κομμάτια και σερβίρετε.

 

Γιορτινή τυρόπιτα σουφλέ

Γιορτινή τυρόπιτα σουφλέ

Σταυρούλα Κάιτατζη
Σταυρούλα Κάιτατζη

Είμαι η Σταυρούλα Καιτατζη, μητέρα δυο αγοριών στην εφηβεία, τα οποία μου έχουν δηλώσει... κι όταν δεν πεινάμε ... ΠΕΙΝΑΜΕ ! Μαγειρεύω λοιπόν καθημερινά, φτιάχνω γρήγορα και χορταστικά σνακ (κάνω και την ψυχοθεραπεία μου), δημιουργώντας καινούργιες συνταγές. Αυτό τον καιρό σπουδάζω Αρτοποιία Ζαχαροπλαστικη. Μέσα λοιπόν απο τις μαγειρικές μου μνήμες, την εντατική ενασχόληση, τις σπουδές μου, Μοιράζομαι μαζί σας , επιτυχημένες συνταγές και πάνω απο όλα νόστιμες, με υλικά ελάχιστα έως και καθόλου επεξεργασμένα, γιατί πάνω απο όλα πρέπει να τρώμε υγιεινά.


Close