Ενα πολύ γευστικό και ελαφρύ γλυκό που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!
Για την κρέμα : 1 λίτρο γάλα, 1 ποτήρι ζάχαρη να λείπουν 2 δάχτυλα, 3 βανίλιες, 4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό, 3 κ. σ. αλεύρι, 3 αυγά χτυπημένα, λίγο ξύσμα λεμονιού 2 κ. σ. βούτυρο.
Όλα μαζί να γίνουν κρέμα και στο τέλος το βούτυρο .
Δείτε επίσης: Κεικ,ταρτα τσιζκέικ, μαρμελάδα… όλα με μανταρίνι!
Για το φύλλο : Λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, ελαιόλαδο ξύδι και νερό.
Στρώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα στο ταψί ραντίζοντας με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο και μετά αδειάζουμε την κρέμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα να ροδίσει η επιφάνεια.
Η συνταγή είναι απο την καταπληκτικη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της υπέροχης κυρίας Eleni Tsikourona