Γλυκιά_κολοκυθόπιτα_με φύλλο Βηρυτού_

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο Βηρυτού. Μία λαχταριστή σιροπιαστή κολοκυθόπιτα με βουτυράτο τραγανό φύλλο Βηρυτού και μία απολαυστική γέμιση.

Τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού είναι τα αγαπημένα μας. Το Γαλακτομπούρεκο με 12 χειροποίητα φύλλα – Τραγανό  σιροπιαστό ειδικά είναι από τα κορυφαία γλυκά ταψιού. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Θα δοκιμάσουμε μία απολαυστική γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλα Βηρυτού. Βουτυράτα και τραγανά φύλλα καλύπτουν μία απόλυτα ζουμερή και υπέροχη γέμιση με κολοκύθα. Όσο για το σιρόπι. Μυρωδάτο και μοσχοβολιστό. Η κανέλα απογειώνει το γλυκό μας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση για την πίτα

Στην αρχή στίβουμε καλά την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, την φρυγανιά και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε επίσης την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά. Απλώνουμε το ένα πακέτο φύλλα στο βουτυρωμένο ταψί μας και αλείφουμε τα φύλλα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε πάνω στα φύλλα την γέμιση και την στρώνουμε όμορφα για να πάει παντού. Βάζουμε πάνω από την γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα Βηρυτού αφού τα βουτυρώσουμε και αυτά καλά ενδιάμεσα.

Δείτε ακόμα Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού Κουρού

Αλείφουμε το τελευταίο βούτυρο με το υπόλοιπο βούτυρο και την ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και τα ξύλα κανένας για 10 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα μας να γίνει χλιαρή αφού ψηθεί και στην συνέχεια την περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε την πίτα για 30 με 40 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι και μετά σερβίρουμε. Γλυκιά_κολοκυθόπιτα_με φύλλο Βηρυτού_ Γλυκιά_κολοκυθόπιτα_με φύλλο Βηρυτού_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close