Γαλακτομπούρεκο με υπφύλλο – Τραγανό & σιροπιαστό

Γαλακτομπούρεκο με 12 χειροποίητα φύλλα – Τραγανό & σιροπιαστό. Υπέροχο γαλακτομπούρεκο για να καλύψετε τις υπογλυκαιμίες σας. Είναι σιροπιαστό, απολαυστικό και φυσικά ένα παραδοσιακό γλυκό που όλη η Ελλάδα λατρεύει! Δοκιμάστε αυτή την μοναδική συνταγή και η γλύκα θα σας γεμίσει το στόμα!

Τραγανό φύλλο για να κάνετε τους καλεσμένους σας να σας ζητούν την συνταγή διαρκώς. Από τα πιο νόστιμα γαλακτομπούρεκα, που έχουμε δοκιμάσει. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή αμέσως. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, την φλούδα λεμονιού (όχι το λευκό μέρος) και ανάβουμε την φωτιά. Περιμένουμε 1-2 λεπτά, ίσα ίσα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Με το που πάρει μία βράση, κουνάμε με το κουτάλι να ελέγξουμε αν έχει διαλυθεί η ζάχαρη Το μείγμα, πρέπει να είναι διαφανές.

Τότε ρίχνουμε το μέλι, αφαιρούμε από την φωτιά το κατσαρολάκι μας και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και την μισή ζάχαρη. Πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει καλά. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Στο τέλος, το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μία ελαφριά μαρέγκα.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, το αλάτι, το σιρόπι βανίλιας και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση. Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα, τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο. Με μία κουτάλα ή μαρίζ, αφαιρούμε όλο το μείγμα των αυγών και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στον ίδιο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το μείγμα της κατσαρόλας (την κρέμα μας δηλαδή) και χτυπάμε για 4-5 λεπτά για να κρυώσει καλά το μείγμα. Σταματάμε και ελέγχουμε. Το μείγμα μας πρέπει να είναι χλιαρό. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στον κάδο του μίξερ και πολύ απαλά ομογενοποιούμε, ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία κουτάλα.

Εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο

Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Τότε, λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μία κατσαρόλα. Ανοίγουμε το φύλλο και με το πινέλο μας βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 25×35 ή 35×40 ώστε να πάει παντού το βούτυρο. Ρίχνουμε το πρώτο φύλλο μέσα και ραντίζουμε με μπόλικο βούτυρο από πάνω. Δεν το ακουμπάμε στα φύλλα.

Δείτε ακόμα Εξαιρετικό Γαλακτομπουρεκο απο τη Γωγω Σαμίου

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Πιέζουμε ελαφρώς τα φύλλα μας, όχι πολύ. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, την απλώνουμε και γυρνάμε τα φύλλα μας από μέσα. Ραντίζουμε με βούτυρο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα την ίδια διαδικασία με πριν.

Δεν ξεχνάμε να ραντίζουμε με βούτυρο τα φύλλα μας. Τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο προσεκτικά από πάνω, κλείνουμε τις άκρες, πιέζουμε με το πινέλο μας τις άκρες προς τα μέσα και το αλείφουμε με βούτυρο καλά. Σφραγίζουμε ουσιαστικά το γαλακτομπούρεκο.

Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε 10-12 κομμάτια. Στην συνέχεια κόβουμε ελαφρώς και ρίχνουμε μέσα όλο το βούτυρο. Ψήνουμε για 1,5 ώρα. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι που ετοιμάσαμε στην αρχή. Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι και σερβίρουμε.

γαλακτομπούρεκο συνταγή γαλακτομπούρεκο συνταγή γαλακτομπούρεκο συνταγή γαλακτομπούρεκο συνταγή γαλακτομπούρεκο συνταγή γαλακτομπούρεκο συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Margarita Kariwtou

στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more

Μην ξεχάσετε να γίνετε κι εσείς μέλος στην δική μας ομάδα, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, τις δικές σας συνταγές.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close