Γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα

Γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για σοκολατόπιτα νηστίσιμη. Η  σοκολατόπιτα της Καθαράς Δευτέρας και όλης της Σαρακοστής. Ένα Σαρακοστιανό γλυκό εύκολο και πεντανόστιμο.

Μια φανταστική νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι το ιδανικό Γλυκό για Σαρακοστιανό τραπέζι.

Δείτε παρακάτω τον τρόπο για να φτιάξετε το πιο τέλειο γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα. Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι για μεγαλύτερο χρησιμοποιήστε υην διπλή δόση)

Γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα

Δείτε ακόμη Μενού για τη Καθαρά Δευτέρα 7/3/2022 ως 13/03/2022

145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
25 γρ. ηλιέλαιο
380 γρ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.γ. ξίδι
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την επικάλυψη

1ο0 γρ. κουβερτούρας

100 γρ γάλα αμυγδάλου ή νηστίσιμη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε 1 μπολ σουρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε 1 κανάτα ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου  μαζί με το ηλιέλαιο και το ξύδι και το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το προηγούμενο μείγμα (αλλά δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα).

Δείτε ακόμη Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη !!!

Γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα

Δείτε ακόμη Συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Στο νέο τελικό μείγμα ανακατεύουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και βάζουμε το μείγμα σε 1 λαδωμένο ταψί (20×20 εκ) με αντικολλητικο χαρτί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 25 λεπτά.

Εκτέλεση για το γλάσο

Γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα

Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα αμυγδάλου και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Despoina Grigoriadou Zika

Δείτε όλες τις νηστίσιμες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close