Συνταγή για ελαφρύ και δροσερό μπισκοτόγλυκο με σαβαγιάρ και μαρμελάδα για την Κυριακή του Πάσχα μετά το αρνί στη σούβλα.
Υλικά:
- σαβαγιάρ 300 γραμμάρια (1 1/2 πακέτο)
- μπισκότα 225 γραμμάρια πτι μπερ (1 πακέτο)
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Για τη κρέμα:
- λευκή κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- τυρί κρέμα 400 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 500 ml (έτοιμη σαντιγί)
Για τη γέμιση:
- μαρμελάδα 300 γραμμάρια φράουλα
Για τη διακόσμηση:
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Συνταγή για ελαφρύ και δροσερό μπισκοτόγλυκο για την Κυριακή του Πάσχα με σαβαγιάρ και μαρμελάδα που θα γίνει ανάρπαστο στο Πασχαλινό τραπέζι. Μετά τα ψητά στη σούβλα και τα τηγανιτά θέλουμε ένα ελαφρύ γλυκό και αυτό το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει!
Εύκολο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Την πιο γιορτινή μέρα της άνοιξης, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, τι πιο ιδανικό από ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό; Το μπισκοτόγλυκο με σαβαγιάρ και μαρμελάδα είναι εύκολο στην προετοιμασία, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά, και κλέβει την παράσταση με την γεύση του. Δοκίμασέ το και απογείωσε το Πασχαλινό σου μενού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα: Μπισκοτόγλυκο με σαβαγιάρ και μαρμελάδα:

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τη λευκή κουβερτούρα και την λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων. Για να την λιώσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Παίρνουμε ένα πυρέξ 22×30 εκατοστών και βουτάμε σαβαγιάρ μέσα στο φρέσκο γάλα. Τα στρώνουμε κάτω το ένα δίπλα στο άλλο. Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ σε σαντιγί.
Αφού είναι έτοιμη η σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το τυρί. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, όχι ζεστή αλλά σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.
Μπισκοτόγλυκο στο τάπερ με cookies και σαντιγί σοκολάτα
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ. Την απλώνουμε καλά παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Από πάνω απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνουμε μία τελευταία στρώση με σαβαγιάρ, βουτηγμένα στο γάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Το ιδανικό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο.

Αναλυτικά η εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr