Γλυκό _μασκαρπόνε_από_την_Τζένη Τσανακτσίδου_

Το πιο νόστιμο γλυκό μασκαρπόνε που έχετε δοκιμάσει.

Ψάχνετε κάτι γλυκό και σας αρέσει το μασκαρπόνε; Δοκιμάσατε τα παστάκια για κέρασμα με τυρί μασκαρπόνε και ινδοκάρυδο  και από εκείνη την στιγμή και μετά θέλετε να τρώτε σχεδόν όλα τα γλυκά με μασκαρπόνε; Για όποιον λόγο κι αν θέλετε να δοκιμάσετε την σημερινή μας συνταγή, αξίζει να το κάνετε!

Μία εύκολη και οικονομική συνταγή με απλά υλικά όπως και όλες η συνταγές της Τζένης Τσανακτσίδου, με σαντιγί που περιέχει μασκαρπόνε. Ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό μασκαρπόνε ψυγείου με μία ελαφριά γλυκιά γεύση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε ακόμα Κορμός σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε! Αφράτο και γλυκό!

Ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι, αφού συνήθως τις Κυριακές ψήνουμε – ειδικά το Καλοκαίρι – και μετά το ψητό ένα δροσερό γλυκό το ζητάμε πολύ. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και τα αυγά για 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά με μία μαρίζ χωρίς να βγάλουμε τον αέρα. Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας στο σκεύος.

Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί και το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με 1 ποτήρι γάλα φρέσκο και ξεκινάμε την διαδικασία της σαντιγί.

Εκτέλεση για την σαντιγί

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την μασκαρπόνε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομογενές. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο στρώνουμε την σαντιγί πάνω στο κρύο γλυκό.

Tips για το γλυκό μασκαρπόνε

Το κρύο γάλα για το σιρόπι μπορούμε να το παραλείψουμε. Αντί για μασκαρπόνε μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα.

Γλυκό μασκαρπόνε_από_την_Τζένη Τσανακτσίδου_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close