Γλυκό του κουταλιού κεράσι – Η καλύτερη συνταγή

Η καλύτερη συνταγή για γλυκό κεράσι με όλα τα μυστικά της. Τραγανό γλυκό κεράσι με όλη την διαδικασία.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού της. Στην Ελλάδα βλέπετε συνηθίζουμε να κάνουμε σχεδόν πάντα γλυκό του κουταλιού και να τα απολαμβάνουμε είτε σκέτα, είτε πάνω σε γιαούρτι.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο γλυκό του κουταλιού για μικρούς και μεγάλους. Μιλάμε φυσικά για το γλυκό του κουταλιού κεράσι. Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που τώρα που έφτασε η εποχή για τα κεράσια, είναι και μία συγκλονιστική ιδέα για το γλυκό της εβδομάδας.

Δείτε ακόμα Παγωτό παρφέ κρέμα με διάφορα γλυκά του κουταλιού (φρουϊ γλασέ)

Φτιάχνεται πολύ εύκολα και φυσικά κρατάει για αρκετό καιρό όπως και τα περισσότερα – αν όχι όλα – γλυκά του κουταλιού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Γλυκό του κουταλιού κεράσι: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια. Βγάζουμε από τα κεράσια τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα ή με μία φουρκέτα για τα μαλλιά. Αφήνουμε τα κεράσια μέσα στο νερό για 3 ώρες μαζί με τον χυμό λεμονιού και τις λεμονόκουπες.

Αφού περάσουν οι 3 ώρες, πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη όλα μαζί σε μία λεκάνη. Τα αφήνουμε εκεί για όλη την νύχτα και μέσα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερού έξτρα και τα βράζουμε.

Τα ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε να δέσουν σαν γλυκό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες για να σφίξουν και τα τοποθετούμε στα βάζα.

Γλυκό του κουταλιού_κεράσι_ Γλυκό του κουταλιού_κεράσι_ Γλυκό του κουταλιού_κεράσι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Sunday Lous

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close