H ζύμη που κάνει θραυση στο facebook της Ελένης Μακροδημητρη για λουκουμάδες-Ντονατς

Αυτή η ζύμη  2 σε 1 για λουκουμάδες και ντόνατς έκανε το κόσμο του facebook να παραμιλάει !Είναι τόσο νοστιμη και ευκολή που δε θα το πιστεύετε!

 

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ/ΝΤΟΝΑΤΣ

2 κούπες χλιαρό νερο (500γρ)
1/2 κούπα λιωμενη μαργαρινη η βουτυρο η σπορελαιο
1 φακελάκι μαγιά
7-8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλ αλατι
2 βανιλιες
1 κιλο αλευρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο

1 κουπα=250γρ

Σε ενα μπωλ ριχνουμε το νερο με τη μαγια και τη ζαχαρη και ανακατευουμε καλα.
Σιγα σιγα προσθετουμε
το αλευρι κοσκινισμενο κρατωντας λιγο στην ακρη,τη βανιλια,ζυμωνουμε λιγο,μετα προσθετουμε το λαδι,το αλατι και αν χρειαζεται το υπολοιπο αλευρι. Ζυμωνουμε καλα να εχουμε μια πολυ μαλακη ευπλαστη ζυμη.
Πλαθουμε σε μικρα μπαλακια μεγεθος καρυδιου και δαχτυλιδια.
Τα σκεπαζουμε με πετσετα και
τα αφηνουμε να φουσκωσουν 30′-1 ωρα
Τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια λιγα λιγα με το λαδι να ειναι μεχρι τη μεση του ντονατ.
Τα πασπαλιζουμε με αχνη και βαζουμε στη μεση μερεντα η τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αμεσως μολις τα βγαλουμε απο το τηγανι.
Αν θελουμε να τα διατηρησουμε και για την επομενη μερα τα βαζουμε σε δοχειο που κλεινει αεροστεγως.

Ελένη Μακροδημήτρη
Ελένη Μακροδημήτρη

Με λένε Ελένη Μακροδημήτρη, είμαι παντρεμένη και έχω δυο μικρούς γιους, το Γρήγορη και το Γιάννη. Η σχέση μου με τη μαγειρική μετράει πολλά χρόνια. Από μικρό παιδάκι σχεδόν. Περνάω πολλές ώρες καθημερινά στην κουζίνα μου κάνοντας πράξη τις σκέψεις μου. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι έμπνευση και δημιουργία... Ότι γίνεται με αγάπη και ηρεμία πετυχαίνει πάντα!!


Close