Αυτή η τούρτα δεν έχει προηγούμενο!! Η εμφάνιση και η γεύση της πραγματικά εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό!! Είναι ιδανική για γενέθλια, κέρασμα και φυσικά για το επιδόρπιο του επίσημου τραπεζιού σας!
- γάλα 1,5 λίτρο
- ζαχαρη 300 γρ
- κορν φλαουρ 130 γρ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κτσ
- κακαο 2 κτγ σκόνη
- κουβερτουρα 200 γρ
- βουτυρο 100 γρ αγελαδινό
Για την κρέμα σοκολάτας
- γάλα 800 γρ
- κορν φλαουρ 80 γρ
- ζαχαρη 100 γρ
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κτσ
Για την κρέμα βανίλιας
- κουβερτουρα 200 γρ
- γάλα 100 γρ
Για το γλάσο
- κρεμα γαλακτος 400 μλ 38%λιπαρά
- ζαχαρη 100 γρ
Για την σαντιγί
- μπισκότα μίνι oreo
Για το στόλισμα
Υλικά-Ingredients
For the base
6 packets oreo biscuits
200 g milk
For chocolate cream
1,5 litre of milk
300 g sugar
130 g cornstarch
1 tbsp vanilla extract
2 tsp cocoa powder
200 g dark chocolate
100 g cow butter
For vanilla cream
800 gr milk
80 g cornstarch
100 g sugar
1 tbsp vanilla extract
For the glaze
200 g dark chocolate
100 g milk
For whipped cream
400 ml whipping cream 38%fat
100 g sugar
For design
mini oreo biscuits
25×30
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί 25χ30 στρώνουμε μεμβράνη και βουτάμε στο γάλα τα μπισκότα ορεο και κάνουμε την βάση.
Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,το κακάο σε σκόνη,την ζάχαρη,την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα ορεο και έπειτα συνεχίζουμε και βάζουμε μπισκότα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη το ταψί.
Μετα φτιαχνουμε την κρέμα βανίλιας παίρνοντας μια κατσαρόλα και ρίχνοντας το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και την υγρή βανίλια και ανακατεύοντας πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή κρέμα πάνω από την άλλη κρέμα και αφού κρυώσει λίγο τοποθετούμε μια μεμβράνη αφήνουμε το γλυκο 1/2 ώρα να κρυώσει και έπειτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να μπορέσουμε να το δουλέψουμε.
Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε και φτιάχνουμε το γλάσο και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό.
Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την σαντιγί μας και με την βοήθεια ενός κορνέ στολίζουμε την τούρτα.
Τοποθετούμε και μινι ορεο για το στόλισμα της τούρτας.
Την βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο να ξεπαγώσει ομαλά. και μετά από 2 ώρες η τούρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε σε πάρτι,γιορτές η οποιαδήποτε άλλη περίσταση!!
Δείτε εδώ το video της συνταγής:
Καλή σας επιτυχία!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις