Η Τέλεια Γαριδομακαρανονάδα όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, και στην προκειμένη περίπτωση καταλαβαίνετε για πόσο δελεαστικό και πεντανόστιμο πιάτο μιλάμε! Δεν μπορείς να αντισταθείς και δεν πρέπει… Υπέροχη γαριδομακαρονάδα για να εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου ή τους καλεσμένους σου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

32 γαριδες φρέσκες, ολόκληρες Νο 3
500 γρ. μακαρόνια λιγκουινι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελιδες σκόρδο τριμμένες
χυμός από 1 λεμόνι
1 Κ.Υ. ξύσμα λεμονιού
2 Κ.Υ. μπούκοβο
1 50 ml ελαιόλαδοκ

Δειτε ακομα 3 καλοκαιρινές μακαρονάδες για ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Καθαριζοι»με τις γαριδες από το κεφάλι, την ουρά, τα τσόφλια τους και το εντεράκι τους. Σημείωση: Τα εντεράκια τα πετάμε, αλλά όλατα υπόλοιπα τα βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Ετσι θαέχουμε τον καλύτερο ζωμό για να βράσουμε μέσα τα λιγκουίνι μας.
• Μόλις βράσουν για περίπου 10 λεπτά, στραγγιζουμε και πετάμε
τα τσόφλια.
• Στο ζουμί μας ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε.
• Σε άλλη κατσαρόλα αντικολλητική ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και
σοτάρουμε μέσα τις γαριδες μαζί με το μπούκοβ0 και το σκόρδο.
Σημείωση: Δεν πρέπει να σοταριστούν πάνω από 8-9 λεπτά. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι της κουζιΦας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα λεμονιού και τον μαιντανό και ανακατεύουμε καλά.
• Με μια μεγάλη πιρούνα προσθέτουμε τα λιγκουίνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με τον ζωμό που έχουν βράσει.
Σημείωση: Δεν τα στραγγιζουμε προηγουμένως, έτσι ώστε στη μεταφορά να προσθέτουμε μαζί και λιγο ζωμό.
• Ανακατεύουμε καλά σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Προσοχή στο αλάτι! Δεν χρειάζεται να βάλουμε καθόλου! 

Δειτε ακομα Λευκή μακαρονάδα με γαρίδες μούρλια! 

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Close