Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Φέτες γαλοπούλας
- τυρί της αρεσκείας σας
- Πέστο
- ντοματίνια
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού ( προαιρετικά)
Οδηγίες :
1 . ) Ξεπαγώστε τα φύλλα σφολιάτας , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( αυτό διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .
2 . ) Ξετυλίξτε το φύλλο σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας , τότε χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα, κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 36 μικρά τετράγωνα ( εικονίζεται παρακάτω ) .
Δείτε ακόμη: Εύκολες συνταγές για τυρόπιτα!!!
3 . ) Ψήστε τα μικρά τετράγωνα σε ένα φύλλο ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* C για 12-14 λεπτά .
4 . ) Όταν ψηθούν και κρυώσουν κόψτε κάθε τετράγωνο ανοιχτό ( οριζόντια ) για να δημιουργήσετε ένα επάνω και το κάτω κομμάτι “ψωμί” σαν ένα μίνι σάντουιτς .
5 . ) Απλώστε ένα στρώμα πέστο βασιλικού επάνω στην μια πλευρά του σάντουιτς , στη συνέχεια, προσθέστε μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί (εγώ χρησιμοποίησα προβολόνε ) .
Δείτε ακόμη: Σαντουιτσάκια σε σχήμα καρδιας
6 . ) Τέλος τοποθετείστε στα μίνι σάντουιτς ένα μικρό φύλλο από φρέσκο βασιλικό και μισό ντοματίνι και προσθέστε μια οδοντογλυφίδα για να τα κρατήσει όλα μαζί .
Να είστε βέβαιοι ότι ακολουθείτε τις οδηγίες της σφολιάτας έτσι ώστε να ξεπαγώσουν σωστά τα φύλλα πριν από τη χρήση ( αυτό διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .
Δείτε ακόμη: Χωριατικα πεντανοστιμα ψωμακια για σαντουιτς!
Για να εξοικονομήσετε χρόνο πριν το σερβίρισμα , μπορείτε να τα ψήσετε αρκετές ώρες ( ή μέχρι 1 ημέρα ) πριν από την πραγματοποίηση των μίνι σάντουιτς .
Στη θέση του φρέσκου φύλλου βασιλικού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια μικρή φέτα αγγουριού μαζί με την ντομάτα, στην κορυφή του σάντουιτς.
Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr