Χαλβας Φαρσάλων απο τη Σοφη Τσιωπου

Εντάξει,μπορώ να σας πω οτι αυτό,είναι το αγαπημένο μου γλυκό!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο

2 κούπες νισεστέ ή κορν φλάουρ

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα

1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά

λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστέ.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρήνει το χρώμα της.Προσθέτω το μίγμα με το νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.Προσθέτω και τα αμύγδαλα.Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια.Τόσο εύκολο και γρήγορο.Καλή επιτυχία!

Σόφη Τσιώπου
Σόφη Τσιώπου

Με λένε Σόφη Τσιώπου . Έχοντας γίνει μητέρα δυο παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και θέλοντας να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου επικεντρώθηκα στο να φτιάχνω εύκολες και γρήγορες,αλλά νόστιμες ''μαμαδίστικες'' λιχουδιές! Συνταγές χρόνων με αναμνήσεις που με ταξιδεύουν σε οικογενειακή ζεστασιά και θαλπωρή, με χαμόγελα και αγκαλιές, ξαναβρίσκοντας πολλές φορές τον παιδικό μου εαυτό μέσα απο τις συνταγές της ζωής!


Close