Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

Από την Καλαμάτα με Αγάπη!!! Πεντανόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές Καλαμών.

ΥΛΙΚΑ • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο • 1 φλ.τσ. νερό • 1 φλ.τσ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι • 2 μεγάλα κρεμμύδια • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ • 1 φακελάκι μαγιά • Αλάτι • Πιπέρι • Θυμάρι • Γλυκάνισο • Περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε. • Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το γλυκάνισο και ανακατεύουμε. • Προσθέτουμε τη μαγιά, το μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη. • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. • Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου.

Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικης ολα νηστισιμα