Υπέροχα γαλατοπιτάκια απο τη Ρούλα Γιαννιώτη

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ !!!
Ένα γλύκισμα νόστιμο και υγιεινό, που θα ξετρελάνει εσάς αλλά κυρίως τα παιδιά σας !
Συνοδεύει τέλεια το πρωινό σας, αλλά και ως σνακ στη δουλειά σας και στο σχολείο των παιδιών σας .
Κατάλληλο για παιδικό πάρτι και ως κέρασμα !!!
Υλικά για τη βάση :
– 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
– 125 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
– 1 μεγάλο αυγό
– 80 γρ. ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– λίγα φασόλια για το ψήσιμο
Υλικά για την κρέμα :
– 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
– 120 γρ. ζάχαρη
– 600 γρ. γάλα φρέσκο
– 2 κ.σ. μαργαρίνη
– 2 αυγά
– 2 κάψουλες βανίλιας
– 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
– λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση :
– Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι).
– Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα :
– Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη τη μαργαρίνη και το γάλα.
– Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 5-6 λεπτά.
– Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε τα καλά χτυπημένα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια.
– Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας, τη μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας (για να μην πιάσει πέτσα) και αφήνουμε να χλιάνει.
Συνεχίζουμε με την βάση για τα πιτάκια :
– Αφού έχει παρέλθει ο χρόνος της ζύμης στο ψυγείο, τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 4-5 χιλ.
– Με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε δίσκους και τους τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για ταρτάκια , πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά μας ώστε να πάρει ο δίσκος το σχήμα της φόρμας.
– Τοποθετούμε τώρα πάνω σε κάθε δίσκο ζύμης από ένα κομμάτι λαδόκολλα, καλύπτουμε με ξερά φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15 λεπτά.
– Όταν παρέλθει ο χρόνος, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και τοποθετούμε τη φόρμα πάνω σε σχάρα να κρυώσει λίγο.
– Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τις βάσεις με την κρέμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου και έως ότου πάρουν ωραίο ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα τα πιτάκια μας (μην παραψήσετε) .
Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα, όλες τις μέρες – όλες τις ώρες !

γαλατοπιτακια1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της Συνταγομπερδέματα της Ρουλάς 

Close