Υλικά
1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες