Καλαμαράκια με ρύζι, σκόρδο και κουρκουμά στο τηγάνι!

Από τα ωραιότερα νηστίσιμα φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε! Σήμερα το μενού μας έχει καλαμαράκια με ρύζι, σκόρδο και κουρκουμά στο τηγάνι! Εύκολη συνταγή και γρήγορη, για όλη την οικογένεια είτε νηστεύετε είτε όχι! Το σκόρδο ο κουρκουμάς και το λεμόνι δίνουν απίστευτη γεύση στο καλαμάρι και το ρύζι, και κάνουν το φαγητό αξεπέραστο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε καλά τα καλαμαράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι. Σοτάρουμε τηγανίζουμε καλά τα καλαμαράκια, αυτό θα πάρει περίπου 3 με 4 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε σε ένα βαθύ πιάτο. Τα υγρά που έβγαλαν τα καλαμαράκια τα βάζετε σε μια κούπα και το κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε λάδι στο ίδιο σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη για περίπου 3 με 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε για περίπου 3 με 4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό από τα καλαμαράκια που κρατήσατε και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε και τις 2 κούπες νερό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά.

Κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 με 30 λεπτά. Ελέγχετε συνεχώς ότι υπάρχει υγρό στο σκεύος, αν το δείτε στεγνό προσθέτετε κάθε φορά ζεστό νεράκι 1/4 της κούπας.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτετε τα καλαμαράκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να μαγειρευτεί για αλλά 3 με 4 λεπτά ώστε να ζεσταθούν και τα καλαμαράκια. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμόνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!

Καλαμαράκια με ρύζι, σκόρδο και κουρκουμά στο τηγάνι!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Elena Psillia

Close