Καλαμαράκια γεμιστά με γέμιση φέτα και σώς μουστάρδα

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας!Μία υπέροχη συνταγή που φέρνει την θάλασσα στο πιάτο μας με τον πιο νόστιμο τρόπο! Αυτά τα καλαμάρια με γέμιση φέτας και σώς μουστάρδας πραγματικά θα απογειώσουν το Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Τα καλαμάρια είναι από τα αγαπημένα μας θαλασσινά και σίγουρα πρέπει να τα μαγειρεύουμε πιο συχνά. Η σημερινή  μας συνταγή λοιπόν, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, που θέλει τα καλαμαράκια τηγανιτά. Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε υπέροχα καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας

Δείτε ακόμα Άν έχετε μια κονσέρβα καλαμαράκια με τα παρακάτω υλικά θα έχετε έναν μεζέ μούρλια!!

Δοκιμάσαμε πρόσφατα την συνταγή και πιστεύουμε ότι αξίζει να της δώσετε μία ευκαιρία. Είμαστε σίγουροι ότι αν την δοκιμάσετε μία φορά μετά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας

Με ένα πιρούνι λιώνουμε την φέτα και βάζουμε μέσα τον μαιντανό και την ρίγανη. Παίρνουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε την γέμιση φέτας. Στην συνέχεια τα κλείνουμε από πάνω με μία οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λίγο λάδι και βάζουμε αλουμινόχαρτο από πάνω.

Τα ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους 250 βαθμούς Κελσίου και άλλη μισή ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Τα τοποθετούμε στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την σώς μουστάρδας.

Εκτέλεση για την σώς μουστάρδας

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομογενές. Η σώς μας είναι έτοιμη!

Τα καλαμάρια μένουν μαλακά γιατί είναι ένα είδος γιούλμπασι. Τα καλαμάρια τα τυλίγουμε όλα μαζί στην λαδόκολλα. Δεν πρέπει να είναι πολλά μαζί όμως. Το πολύ 3-4 καλαμάρια. Τα διπλώνουμε πρώτα με λαδόκολλα και στην συνέχεια με αλουμινόχαρτο, στρώνοντας το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close