υλικά
3 φέτες ζαμπόν (μπούτι) με μέτριο πάχος
150ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
30 φετάκια από μπαγκέτα
μερικά φυλλαράκια ρόκας
Δείτε ακόμα Εύκολα φαγητά για τραπέζι!
παρασκευή
Αφαιρούμε από το ζαμπόν τυχόν λίπος που έχει γύρω γύρω. Το κόβουμε σε κομματάκια και το λυώνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, μαζί με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ανακατεύουμε με το ζαμπόν, απαλά, με κουτάλι. Κρατάμε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη με ζελατίνα, αρκετές ώρες πριν το σερβίρισμα. Τη βάζουμε σε χοντρό κορνέ και γαρνίρουμε φετάκια μπαγκέτας, λευκής ή μαύρης ή τη βάζουμε επάνω σε ζεστά μπλίνις, τη στιγμή του σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με φυλλαράκι ρόκας.
Δειτε ακομα Εύκολα καναπεδάκια για πάρτυ- μπουφέ ή μπυρίτσα!
Πηγή: athinorama.grΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις