Κασερόπιτα στριφτή! Πεντανόστιμη!!!

Κασερόπιτα στριφτή! Πεντανόστιμη

Υλικά συνταγής

1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
(Εγώ βάζω χειροποίητο φυλλο)
400 γρ. κασέρι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
100 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Η κασερόπιτα που θα απογειώσει το τραπέζι σας

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε τα δύο τυριά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια ένα φύλλο, το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζετε με μπόλικο από το μείγμα του τυριού.
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό (από την πλευρά με το μεγαλύτερο μήκος). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και όλο το μείγμα του τυριού.

Δείτε ακόμη: Ζαμπονοκασεροπιτακια με την πιο αφρατη ζυμη

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε τα μακρόστενα ρολά, το ένα μετά το άλλο, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα μεγάλο σαλιγκάρι, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού κυκλικά. Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε την πίτα. Αφήνετε να σταθεί μία ώρα, να πιει το γάλα και το αυγό και την ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C 45’ έως ότου ροδίσει.

Συμβουλή

Σερβίρετε αυτή την πίτα ζεστή, γιατί περιέχει τυριά που χάνουν την ελαστικότητά τους όταν κρυώσουν.

Αν θέλετε μπορείτε να μην περιχύσετε στο τέλος με τα αυγά και το γάλα, αλλά να τα βάλετε στη γέμιση.

Δείτε ακόμη: Η ζαμπονοκασερόπιτα της τεμπέλας!

Ως δεύτερο τυρί (αντί για γραβιέρα) μπορείτε να διαλέξετε και το ανθότυρο, που θα κρατήσει τη γέμιση πιο αφράτη.
Εγώ βάζω και κομμάτια ζαμπόν μερικές φορές.!
Στο τέλος ρίχνω και σουσαμι.Και το μαύρο είναι φανταστικό και ωραία εμφάνιση!
Eleana Strimenea

Πηγή: igastronomia.gr
Close