Κρητική Συνταγή για σκορδάτο κατσικάκι με πατάτες και μπάμιες στον φούρνο, τραγανό απέξω και λουκούμι από μέσα. Ακόμη και οι πιο φανατατικοί εχθροί της μπάμιας, αν τις δοκιμάσουν με αυτόν τον τρόπο θα τις τσακίσουν!!
Φτιάξαμε κατσικάκι στην γάστρα με φρέσκια ντομάτα και το συνοδεύσαμε με πατάτες και μπάμιες, για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Σκορδάτο κατσικάκι με πατάτες και μπάμιες στον φούρνο που θα κάνουν ακόμη και τους πιο φανατικούς εχθρούς της μπάμιας να αλλάξουν γνώμη.
Σιγοψήθηκε και έγινε ξεροψημένο τραγανό απέξω αλλά λουκούμι από μέσα. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την συνταγή για να μην πάει χαμένο το κατσικάκι που μας περίσσεψε από το Πάσχα. Είναι ένα φαγάκι ιδανικό για κάθε Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κατσικάκι με πατάτες και μπάμιες:
Εκτέλεση για το Κατσικάκι με πατάτες και μπάμιες στον φούρνο
Το προηγούμενο βράδυ μαρινάρουμε το κατσικάκι με το αλάτι και το πιπέρι. Περνάμε από αλάτι και πιπέρι τις 4 σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε σε φέτες. Μαρινάρουμε και με το σκόρδο το κρέας, καρφώνοντας τις φέτες σκόρδου πάνω στο κατσικάκι. Τυλίγουμε το κατσικάκι σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει μαζί με τον πελτέ ντομάτας και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν πολτός. Πλένουμε τις πατάτες πολλές φορές και τις ξεφλουδίζουμε.
Δείτε ακόμα Κατσικάκι κοκκινιστό με μακαρόνια για τα Κυριακάτικα τραπέζια μας
Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε τις πατάτες καλά στο μείγμα και τις στρώνουμε στο ταψί. Πάνω από τις πατάτες τοποθετούμε το κατσικάκια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τις ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο και νερό για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε για 2 ώρες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στην γάστρα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μετά από 1μιση ώρα ψησίματος περίπου, προσθέτουμε τις μπάνιες, αφού πρώτα τις έχουμε τηγανίσει ελαφρώς για να μην σπάσουν. Τις βάζουμε λοιπόν στην γάστρα, ανακατεύουμε λίγο και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Έτοιμο!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος