Κεφτεδάκια από τα ΙΚΕΑ: Εσύ ήξερες την μυστική συνταγή; Τα ΙΚΕΑ την δημοσιοποίησαν!

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια από τα ΙΚΕΑ, κάθε φορά που επισκέφθηκε τη πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων και μετά από πολλά ψώνια…πείνασε; Τα κεφτεδάκια των ΙΚΕΑ είναι πασίγνωστα, εξαιτίας της νοστιμιάς τους.

Όσοι τα έχουν δοκιμάσει παραξενεύονται πως γίνεται μια τόσο κλασική συνταγή, να είναι τόσο νόστιμη μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα! Πολλές φορές προσπάθησαν να βρουν την συνταγή, όμως τα ΙΚΕΑ για λογούς ανταγωνιστικότητας, την κρατούσαν κρυφή.

Φαίνεται όμως πως η έξαρση του κορονοϊού και η καραντίνα, μέσα σε όλα αυτά τα αρνητικά είχε και ένα…θετικό! Τα ΙΚΕΑ, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν ακριβώς την συνταγή για τα κεφτεδάκια τους, έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να τα απολαμβάνουν για όσο τα καταστήματα ΙΚΕΑ παραμένουν κλειστά!

Φυσικά εμείς δε θα μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Είμαστε ένα site που λατρεύει τις συνταγές και τις όμορφες γεύσεις. Και η αλήθεια είναι πως τα κεφτεδάκια από τα ΙΚΕΑ είναι τα αγαπημένα μας. Εξάλλου, εν μέσω καραντίνας τι άλλο μπορείς να κάνεις; Μόνο να μαγειρεύεις και να…τρως. Δείτε παρακάτω:

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια 

Αρχικά προσθέτουμε σε ένα μπολ τους δυο κιμάδες και τους ζυμώνουμε πολύ καλά έτσι ώστε να μη σβολιάσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, το γάλα, το αυγό και μια μεγάλη ποσότητα από αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια χωρίς να αφήσουμε τον κιμά να ξεκουραστεί – όπως θα κάναμε στη παραδοσιακή συνταγή – . Αφού τους πλάσουμε, τους βάζουμε στο ψυγείο και τους αφήνουμε εκεί για 2 ώρες σκεπασμένους με μια μεμβράνη.

Αφού βάλουμε το λάδι στο τηγάνι, ανάβουμε το μάτι στη μεσαία θερμοκρασία και αφού το αφήσουμε να κάψει για λίγο, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας μέχρι να ροδίσουν και στις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις ή στους 160 στον αέρα για 30 λεπτά.

Εκτέλεση για την σος 

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε τα δυο μας υλικά πολύ καλά για περίπου δυο λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε και τους δυο ζωμούς μας και ανακατεύουμε.

Για το τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την σόγια και την μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ενώ βράζουν τα υλικά μας. Τα βγάζουμε από την φωτιά, όταν πήξει η σάλτσα μας.

Καλή σας όρεξη!

 

 

Close