Απολαυστικό κέικ καρύδας – Αρωματικό και πεντανόστιμο για όλες τις ώρες.
- ζαχαρη 2 φλ. του τσαγιού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλ. του τσαγιού
- καρύδα Μισό φλ. του τσαγιού
- Γάλα φρέσκο 1 φλ. του τσαγιού
- βουτυρο Μισό φλ. του τσαγιού
- φυτίνη Μισό φλ. του τσαγιού
- αυγα 7
- μπέικιν πάουντερ 1
- βανίλια 3
- λεμονι Ξύσμα από 1
Υλικά
Η καρύδα είναι ένα αρωματικό και πεντανόστιμο υλικό που το χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ σε κέικ; Αν δεν το έχετε κάνει ήρθε ο καιρός να το κάνετε. Υπέροχο αρωματικό και αφράτο κέικ με καρύδα τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στο γαρνίρισμα.
Είναι επίσης σιροπιαστό το συγκεκριμένο κέικ. Αυτό το κάνει τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Μελωμένο και μυρωδάτο σας υποσχόμαστε ότι θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι καρύδα. Μετά το κέικ με βανίλια και πορτοκάλι αυτό το κέικ είναι το αγαπημένο μας. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Για αρχή όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την φυτίνη μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει, να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά.
Δείτε ακόμα Εκμέκ με βάση από κέικ σοκολάτας
Έπειτα προσθέτουμε την καρύδα, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε σε αυτά. Στο τέλος εναλλάξ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ. Ανακατεύουμε με αργές κινήσεις από έξω προς τα μέσα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε το κέικ στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο το πρώτο μισάωρο του ψησίματος. Αφού ροδίσει δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα λεμονιού. Μετράμε 8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μόλις βγει το γλυκό σιροπιάζουμε με το σιρόπι, το αφήνουμε για λίγο να σταθεί, το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε αμέσως την καρύδα. Διακοσμούμε με τα κεράσια γλασέ και απολαμβάνουμε.
Tips για το κέικ καρύδα
Συνοδεύετε από παγωτό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαιρη Καπνιση
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα