Κέικ Nutella’s, γαρνιρισμένο με σαντιγί και φράουλες, περιχυμένο με σιροπιασμένη μερμελάδα φράουλας. Μια συνταγή, για ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέϊκ με τη δροσιά της μυρωδάτης φράουλας.
Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2 1/2 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη σε 2 κ.σ. νερό
4 αυγά χωριστά ασπράδια – κρόκοι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού Nutella
Για γαρνίρισμα:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης [*]
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
3-4 κ.σ. νερό
1 καψουλίτσα βανίλιας
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή 170 C στον αέρα και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για το κέικ: Τοποθετείστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τη μαρμελάδα (σε 2 κ.σ. νερό) σε μια κατσαρόλα και το σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη για 10′ να κρυώνει.
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας και τη Νουτέλα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ ή σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη μαρμελάδα, το νερό και τη βανίλια και σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Προσθέτετε και τις φράουλες κομμένες στη μέση και τις σιγοβράζετε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάστε από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη [προαιρετικά όση και αν θέλετε ζάχαρη] σε πηχτή σαντιγί.
Τοποθετείστε το κρύο πλέον κέικ σε πιατέλα και απλώνετε πάνω από το κέικ τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε με τη τις φράουλες [τις βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα από τη κατσαρόλα] και περιχύνετε με το σιρόπι.
[*] Εναλλακτικά αντί για σαντιγί μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες, με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε το κέικ με γιαούρτι αντί για σαντιγί για πιο δροσερή γεύση.
πηγηwww.sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες