Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι ?
Υλικά
•1 φλυτζ. ελαιόλαδο
•4 αυγά
•1½ φλυτζ. ζάχαρη
•2 φλυτζ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
•1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα (αν δεν είναι ζουμερό βάζουμε και χυμό από ένα πορτοκάλι)
•3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι ολόκληρο το πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια) μέχρι να γίνει πολτός.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,τα αυγά,τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε μεσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
Για τη γκανάζ σοκολάτας
•200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
•200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
•30 γρ. μέλι
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση,την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα,προσθέτοντας και το μέλι.

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina

Close