Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι ?
Υλικά
•1 φλυτζ. ελαιόλαδο
•4 αυγά
•1½ φλυτζ. ζάχαρη
•2 φλυτζ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
•1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα (αν δεν είναι ζουμερό βάζουμε και χυμό από ένα πορτοκάλι)
•3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
•1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι ολόκληρο το πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια) μέχρι να γίνει πολτός.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι,τα αυγά,τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε μεσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου.
Για τη γκανάζ σοκολάτας
•200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
•200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
•30 γρ. μέλι
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση,την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα,προσθέτοντας και το μέλι.
από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες