Κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας νηστίσιμο

Να σας πω και κάτι ακόμα; Με αυτό το κέικ ξεχάστε το μίξερ στο ντουλάπι. Δύο μπολ και μια ελαστική σπάτουλα είναι όλα κι όλα τα σκεύη που χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε.

Η αγαπητή κυρία μαμά μου, που αποτελεί το μόνιμο κίνητρο για να πειραματίζομαι με νηστίσιμα γλυκά, δηλώνει ένθερμη θαυμάστρια αυτού του κέικ. Άντε να δούμε πόσες φορές θα το φτιάξω μέχρι το Πάσχα και ειδικά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση:
300 γραμμ. ταχίνι
400 γραμμ. ζάχαρη άχνη
450 γραμμ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
650 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Λαδώνουμε τη φόρμα και την αλευρώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα.

Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στο χαμηλότερο 1/3 του φούρνου για 1 ώρα και 15′ περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.
Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10′ και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας νηστίσιμο Κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας νηστίσιμο

Πηγή: sintayes.gr
Close