Κέικ ταψιού με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!!!!

Υλικά

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml γάλα
130ml σπορέλαιο
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Δείτε ακόμα: Αφράτο Κέικ βανίλιας με μπισκότα !!!

Για την κρέμα:

500ml γάλα
120γρ. ζάχαρη
60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι

Δείτε ακόμα: Σοκολατένιο κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο για κέρασμα !!!

Κέικ ταψιού με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!!!!

Κέικ ταψιού με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!!!!

Δείτε ακόμα: Απίστευτα εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα

• Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αυγό,τις βανίλιες και τη ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ενα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί,περίπου 26-28εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook: χρυσοχερες-ηδες της κ. Garyfalias Pogka 


Close