Κέικ  με βρώμη και λιναρόσπορο

κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο
Όταν το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά!!!!Ψάχνει και βρίσκει συνταγούλες στα δικά της γούστα.
Ένα υπέροχο κέικ από τα χεράκια της Ελενίτσας μου.
Υλικά
6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
4 κ.σ. μέλι για να το περιλούσεις (ζέστανέ το πρώτα για να είναι πιο ρευστό)
<< Η κόρη μου έβαλε 4 κσ καστανή ζάχαρη και ξύσμα από ένα πορτοκάλι >>
Εκτέλεση
Αναμιγνύεις τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη. Πολτοποιείς στο μπλέντερ τα φρούτα.
Χτυπάς τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμιγνύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
Βάλε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήσε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Προτού κρυώσει, το περιχύνεις με το μέλι.
Shape tips:
Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλεις πιο γλυκό, διάλεξε ή πολύ ώριμες μπανάνες ή βάλε 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
Εμείς θα προσθέταμε και ένα  κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα αλλά και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.

Γιαγια Μαίρη εν δράση

 

Close