Κολοκυθοανθόι γεμιστοί με φέτα

Κολοκυθοανθόι γεμιστοί με φέτα ?
Υλικά
•15 κολοκυθοανθούς
•200 γρ. φέτα
•πιπέρι
Για το κουρκούτι
•Μπύρα
•αλεύρι
Εκτέλεση
Πρώτα να σας πω οτι οι κολοκυθοανθοί που γεμίζουμε δεν είναι αυτοί που είναι πάνω στο κολοκύθι, είναι λουλούδια με μίσχο που φυτρώνουν ανάμεσα στα κολοκύθια. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να τα βρούμε χρησιμοποιούμε τα λουλουδάκια που είναι πάνω στα κολοκυθάκια.
Παίρνουμε λοιπόν τα λουλούδια και τα βάζουμε στο παγωμένο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε γιατί αλλιώς κλείνουν και μαραίνονται.
Λιώνουμε με το πιρούνι τη φετα ρίχνουμε πιπερι και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα λουλουδάκια ένα ένα και με πολύ προσοχή τους αφαιρούμε από το εσωτερικό τους το κοτσανάκι ή αλλιώς ύπερο. (Μιλάμε για γνώσεις….δεν παίζουμε)
Με ένα κουταλάκι πολύ προσεχτικά γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το τυράκι κατά τα 2/3 και στρίβουμε το υπόλοιπο λουλουδάκι για να κλείσει μέσα του η γέμιση!
Επαναλάμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε όλα τα λουλουδάκια.
Σε μπολάκι βάζουμε μια κούπα αλεύρι και ρίχνουμε λίγη λίγη την μπύρα μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό αρκετά σφιχτό που θα κολλάει πάνω στους ανθούς.
Αλάτι δεν βάζουμε γιατί η φέτα είναι από μόνη της αλμυρή.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει πιάνουμε τους ανθούς από την κορυφή, εκεί που τους στρίψαμε και τους βουτάμε μέσα στο χυλό και κρατώντας πάντα από το άνοιγμα για να μην μας χυθεί η γέμιση τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια μεριά και μετά τους γυρίζουμε από την άλλη.
Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή την χαμηλώνουμε.
Δεν βάζουμε πολλούς μαζί γιατί θέλουν χώρο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους!
Μόλις ψηθούν και ροδίσουν τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τρώγονται και ζεστοί και κρύοι και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παγωμένη μπύρα!

από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina

Close