Μια υπέροχη συνταγή για λαχταριστά, ζουμερά παναρισμένα κομματάκια από φιλέτο κοτόπουλο, μέσα σε βελούδινη σάλτσα από κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και γαλοπούλα. Συνοδεύονται τέλεια με πατάτες στον φούρνο, γεμισμένες με διάφορα κίτρινα τυριά και αλλαντικά. Η μοτσαρέλα σε συνδυασμό με το μυρωδάτο βούτυρο δημιουργούν μια τραγανή κρούστα που απογειώνει γευστικά το πιάτο.
- κοτόπουλο 1 στήθοs
- αλευρι 200 γρ περίπου
- κουρκουμας κατά προτίμηση
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- γαλοπουλα 5-6 φέτες καπνιστή σε κομματάκια (όσο σας αρέσει)
- κρεμα γαλακτος 1 των 200 γρ.
- τυρί κρέμα 1/2 συσκευασία
Υλικά
Είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορείτε να πειραματιστείτε και να το προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, αφού μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τα τυριά και τα αλλαντικά που εσείς θέλετε.
Δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο και σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεύση του, την οικογένεια ή τους φίλους σας.
Εκτέλεση
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το αλάτι, και το πιπέρι. Μετά κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο κοτόπουλο και τα περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Αφού τα τηγανίσουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κομματάκια της καπνιστής γαλοπούλας, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα και να γίνει σαν κρέμα. Τέλος βάζουμε ξανά μέσα στο τηγάνι με την κρέμα τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 5 λεπτά. Έτοιμα!
Για τις γεμιστές πατάτες:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Έπειτα τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους, το οποίο το κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι και τον ανακατεύουμε με τυριά της αρεσκείας μας. Μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα με τον πουρέ και ψιλοκομμένα αλλαντικά και τυρί κρέμα αν θέλετε.
Αλατίζουμε τις άδειες πατατούλες, τις γεμίζουμε με το μείγμα μας κι βάζουμε πάνω από την κάθε μια, λίγο τριμμένη μοτσαρέλα κι ένα μικρό κομματάκι βούτυρο. Τέλος τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις βάζουμε στον φούρνο. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω το μείγμα μας.
Tip: Τις πατατούλες μπορείτε να τις κάνετε σε μπουφέ για γιορτή, γενέθλια ή οποιοδήποτε επίσημο τραπέζι. Τις έχω κάνει και ενθουσίασαν!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Stella Emmanouil
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα