Συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα, με τραγανή πέτσα και ζουμερό κρέας, με πικάντικη μαρινάδα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με χωριάτικη σαλάτα, ρύζι, πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανιτές.
Τις Κυριακές το έθιμο θέλει να τρώμε κρέας. Όμως αυτό το κοτόπουλο γάστρας με τραγανή πέτσα, ζουμερό κρέας και την πιο γευστική και πικάντικη μαρινάδα είναι για όποια μέρα της εβδομάδας θέλετε. Είναι εύκολο και αν το δοκιμάσετε δε θα το αλλάζετε με κανένα.
Κοτόπουλο Cacciatore
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μαρινάδα:

Εκτέλεση για το κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μαρινάδα
Αρχικά παίρνουμε ένα πλυμένο, καθαρισμένο, ανοιχτό σαν πεταλούδα κοτόπουλο και το βάζουμε στην γάστρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, την κέτσαπ, τη ρίγανη και το γλυκό μπούκοβο.
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό στο airfryer
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο και φροντίζουμε η μαρινάδα να πάει παντού. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr