Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα και τραγανή πέτσα

Συνταγή για μαμαδίστικο κοτόπουλο με όλα τα μυστικά για τραγανή πέτσα του Γιώργο Ζώλη και δεμένη σάλτσα σόγιας

Υλικά:

Συνταγή για τραγανό κοτόπουλο φούρνου με πατάτες κυδωνάτες από τον Γιώργο Ζώλη, με πικάντικη σάλτσα .κοτόπουλο στον φούρνο που ξεφεύγει από το συνηθισμένο λεμονάτο ή με μουστάρδα, με δεμένη σάλτσα και τραγανή πέτσα.

Συνήθως στην Ελλάδα όταν μαγειρεύουμε το κλασικό και αγαπημένο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, το φτιάχνουμε λεμονάτο και με μουστάρδα. Σήμερα θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, με μία συνταγή – έμπνευση για ένα πιάτο σκέτη λιχουδιά. Κοτόπουλο με τραγανή πέτσα, στον φούρνο με πατάτες και σάλτσα σόγιας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα και τραγανή πέτσα:

Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Recipe ingredients

1 chicken (about 2 kg) 1 kilo of potatoes 100g of olive oil Salt and pepper 2 tbsp soy sauce 2 tbsp mustard 1 lemon the juice 1 glass of hot water 3 cloves of garlic 2 tbsp smoked paprika 1 tbsp thyme or oregano

Bake for two and a half hours resistances up to 200 degrees.

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις αραδιάζουμε στο πυρέξ και τις αλατίζουμε. Προσθέτουμε επίσης λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο, 40 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Δημιουργούμε χώρο στο πυρέξ για να μπει το κοτόπουλο και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις, πάνω κάτω. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό. 

Προσθέτουμε στο νερό την σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 60 ml ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, την μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες γιαχνί στο φούρνο

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε ολόκληρο μέσα στη σάλτσα σόγιας. Βάζουμε το κοτόπουλο στο πυρέξ με το στήθος του από την πάνω μεριά. Περιχύνουμε με τα 3/4 της σάλτσας που περίσσεψε το κοτόπουλο με τις πατάτες.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για 1 ώρα, στη χαμηλή σχάρα του φούρνου. Μία ώρα μετά βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το γυρνάμε από την άλλη μεριά.

Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα στην ίδια θερμοκρασία με πριν. Μετά από 1 ώρα γυρνάμε και πάλι το κοτόπουλο. Το βάζουμε και πάλι στον φούρνο και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και είναι έτοιμο.

Tips

Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε ρίγανη. Αν δεν θέλουμε να βγει ελαφρώς πικάντικη, αντί για καπνιστή πάπρικα βάζουμε κλασική.

Κοτόπουλο-στον φούρνο-με σάλτσα-και-τραγανή πέτσα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr