Κριτσίνια ελαιολάδου με ελιές.Εγιναν τραγανά και νόστιμα,ενώ το ελαιόλαδο τους χαρίζει αυτό το “τριφτό” στο στόμα.Είναι πολύ εύκολα και το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι να τα κάνετε λεπτά για να μη γίνουν “ψωμένια”.Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τη σαλάτα μας αλλά και ότι πρέπει για το ταπεράκι της βόλτας των μικρών!
υλικά(για 38 κομμάτια)
350γρ αλεύρι για τσουρέκι 150γρ αλεύρι ολικής 1κγ baking powder 1κγ αλάτι 100γρ λάδι 1/2κγ ρίγανη 15 ελιές καλαμών(περίπου 100γρ με το κουκούτσι) 160γρ χλιαρό νερό
εκτέλεση
Βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελίτσες και τις κόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή,που δεν κολλάει.Κόβουμε κομματάκια ζύμης(20-25γρ) και πλάθουμε κορδονάκια με πάχος όσο το μικρό μας δάχτυλο και μήκος περίπου όσο η παλάμη μας.Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 20-25 λεπτά.Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.