Κροκέτες πατάτας γεμιστές με ζαμπόν και τυρί!

Σε όλους αρέσουν οι πατάτες. Ο τρόπος όμως που τις φτιάχνουμε σε αυτή τη συνταγή είναι εντελώς διαφορετικός από όσα ξέρατε. Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη. Αν θέλετε να γίνουν έξτρα τραγανές οι κροκέτες, μπορείτε και να τις πανάρετε πρώτα σε αυγό και μετά σε τριμμένη φρυγανιά.

πατατοκροκετες

Υλικά

• 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
• 100 γραμμάρια αλεύρι
• 1 φακελάκι μαγιά
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

• Ζαμπόν
• Τυρί που να λιώνει (π.χ edam, gouda)
• Λάδι για μαγείρεμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και βράζουμε τις πατάτες. Όταν είναι πολύ μαλακές, τις πατάμε με μια κουτάλα ώστε να κάνουμε πουρέ. Αφήνουμε λίγο τον πουρέ να κρυώσει, δεν τον θέλουμε καυτό, τον βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να τα βάλετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

neopolis

 

Close