Κυδώνι- ψητό- στον -φούρνο-

Κυδώνι ψητό στον φούρνο. Κυδώνι ψητό στον φούρνο με κονιάκ και γαρνιρισμένο με σαντιγί και κανέλα για επιδόρπιο.

Σήμερα θα σας δείξουμε ένα ξεχωριστό αλλά και πολύ νόστιμο γλυκό με κυδώνια. Συνήθως όταν θέλουμε να απολαύσουμε το κυδώνι ως γλυκό το προτιμάμε σαν γλυκό του κουταλιού. Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απολαύσουμε ένα κυδώνι και σήμερα θα σας δείξουμε πως.

Σήμερα θα ψήσουμε τα κυδώνια στον φούρνο με βανίλια, κονιάκ, ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά. Και αφού τα ψήσουμε και τα αφήσουμε να ροδίσουν θα τα γαρνίρουμε με σαντιγί και κανέλα. Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο που μπορείτε να το φτιάξετε σε κάθε γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κυδώνι ψητό στον φούρνο

Κυδώνι- ψητό- στον- φούρνο-

Εκτέλεση για τα κυδώνια

Καθαρίζουμε στην αρχή τα κυδώνια κόβοντάς τα στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα κουκούτσια σε ένα ταψί μπρούμυτα και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κονιάκ, την αμπαρόριζα και την βανίλια.

Δείτε ακόμα Φανταστικό ζελέ ή αλλιώς πελτές από κυδώνι

Σκεπάζουμε τα κυδώνια με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με σαντιγί και κανέλα.

Tips για το Κυδώνι ψητό στον φούρνο

Ανάλογα με τον αριθμό των κυδωνιών προσθέτουμε και την κατάλληλη ζάχαρη. Αν είναι λιγότερα τα κυδώνια βάζουμε λιγότερη ζάχαρη ενώ αν είναι περισσότερα, βάζουμε περισσότερη.

Κυδώνι- ψητό- στον- φούρνο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close