Κύβοι κοτόπουλου με λαχανικά

Οι Σπιτικοί κύβοι κοτόπουλου με λαχανικά είναι η πιο χρήσιμή συνταγή για να φτιάξεις κύβους κοτόπουλο χωρίς συντηρητικά και με πολλές βιταμίνες

Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας κύβους κοτόπουλου, βοδινού ή λαχανικών. Οι κύβοι, δίνουν επιπλέον νοστιμιά στο φαγητό και σε πολλές περιπτώσεις βάζουμε μόνο κύβους και όχι αλάτι.

Όμως οι κύβοι εκτός του ότι δεν ξέρουμε με τι φτιάχνονται, είναι και ακριβοί. Έτσι πολλές οικογένειες, ενώ τους αρέσουν, τους αποφεύγουν. Δεν χρειάζεται όμως να τους στερούμαστε. Τα πάντα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας στις…μαγικές μας κουζίνες.

Δείτε ακόμα Κύβοι ελαιόλαδου με μυρωδικά!!!

Σήμερα λοιπόν θα μάθουμε πως μπορούμε με λίγα και οικονομικά υλικά να φτιάξουμε τους δικούς μας, φθηνούς, νόστιμους και αγνούς κύβους κοτόπουλου με λαχανικά. Γίνονται πολύ εύκολα και σίγουρα η γεύση τους θα απογείωνε κάθε συνταγή μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 3 ώρες με λίγο αλάτι. Αφού βράσει το σουρώνουμε και βάζουμε τον ζωμό του κοτόπουλου σε μία άκρη. Παίρνουμε τα καρότο, το πράσο, τα κρεμμύδι, το σέλερι και τις πατάτες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια παίρνουμε τα λαχανικά μας και τα λιώνουμε στο μούλτι. Αφού τα λιώσουμε τα ανακατεύουμε με τον ζωμό κότας που είχαμε αφήσει στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί, περνάμε το μείγμα μας σε παγοκύστες. Βάζουμε τους κύβους μας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Κύβοι κοτόπουλου με λαχανικά : Ολά τα Tips

Οι κύβοι κοτόπουλου δεν θέλουν καθόλου μέσα  κοτόπουλο. Μόνο τον ζωμό του. Μπορούμε να πάρουμε μόνο τον ζωμό χωρίς τα λαχανικά και να τον παγώσουμε σαν κύβο κότας.

Κύβοι κοτόπουλου_με λαχανικά_συνταγή_ Κύβοι κοτόπουλου_με λαχανικά_συνταγή_ Κύβοι κοτόπουλου_με λαχανικά_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close