Έχετε δοκιμάσει αυτά τα αφράτα λαχταριστά cookies με μερέντα που όταν τα δαγκώνεις, είναι γεμιστά με ρευστή σοκολάτα; Αν τα έχετε δοκιμάσει ξέρετε πόσο σοκολασμένα είναι και σήμερα θα σας δείξουμε την συνταγή
- βουτυρο 120 γραμμάρια μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- αυγα 2
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
- μπέικιν πάουντερ 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- μερεντα 150-200 γραμμάρια
Για την γέμιση
Την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε αυτά τα cookies από έναν φούρνο στην Χαλκίδα, σκεφτήκαμε “Χριστέ μου, άλλη μία αφορμή να πάρουμε κιλά.”. Είναι κολασμένα μπισκότα που είναι συνήθως τραγανά εξωτερικά και όταν τα δαγκώνεις έχουν ρευστή, βελούδινη σοκολάτα.
Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, είναι πανεύκολα στην εκτέλεση και έχουν ακριβώς την ίδια νοστιμιά και την ίδια σοκολασμένη γεύση με τα cookies του φούρνου ή τα συσκευασμένα cookies. Μπορείτε να τα φτιάξετε για τους μπουφέδες σας ή για κέρασμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Λαχταριστά cookies με μερέντα
Εκτέλεση για τα Λαχταριστά cookies με μερέντα
Βάζουμε στην κατάψυξη 20 κουταλάκια του γλυκού μερέντα, πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες. Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια στο μίξερ, μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ σταδιακά. Δηλαδή μία δόση αλεύρι, χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί, άλλη μία δόση αλεύρι κοκ. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Δείτε ακόμα Εύκολα μπισκότα κανέλας με 4 υλικά
Βουτυρώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας κάθε φορά και παίρνουμε μία αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας από την ζύμη. Πιέζουμε κάθε φορά την ζύμη με την παλάμη μας για να ανοίξει σαν μία στρογγυλή, μικρή πιτούλα.
Η ζύμη αρχικά θα μοιάζει να κολλάει στα χέρια όμως αν βουτυρώνουμε τα χέρια μας θα είναι εντάξει. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε πιτούλας 1 παγωμένη μπάλα μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων μας διπλώνουμε την ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί και να θωρακιστεί η μερέντα.
Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου με λεβάντα και λεμόνι
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα cookies. Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και μόλις ψηθούν τα βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο. Στην αρχή θα είναι μαλακά γι’ αυτό τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να “σφίξουν” και έπειτα σερβίρουμε.
Tips για τα Λαχταριστά cookies με μερέντα
Βγαίνουν περίπου 20 cookies. Αντί για κρυσταλλική ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη. Αντί για σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να κόψουμε μία κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια ή να κόψουμε όποια άλλη σοκολάτα θέλουμε σε κομμάτια ή τρούφα σοκολάτας.
Μπορούμε να βάλουμε και εκχύλισμα βανίλιας. Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι περίπου μισό κιλό. Μετράμε 2 κούπες του νες καφέ. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες