Λαχταριστά Cupcakes με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Αφράτα, cupcakes με κομμάτια φράουλας, βανίλια και λευκή κουβερτούρα. Μια εύκολη συνταγή για cupcakes με απίθανη γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο συνδυασμός της φράουλας με την λευκή σοκολάτα δένει τελεία και απογειώνει τα cupcakes.

Ιδανικά για κέρασμα σε κάθε περίσταση, για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας άλλα και σαν γλυκό σνακ όλες τις ώρες τις μέρας. Είναι εύκολα στην εκτέλεση και αν σας αρέσουν οι φράουλες θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Φτιάξτε τα και σίγουρα θα ξετρελάνετε όσους δοκιμάσουν αυτά τα υπέροχα ατομικά κεκάκια.

Υλικά

1 φλ. γάλα εβαπορέ (αραιωμένο με νερό)
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. βιταμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 gr. φράουλες σε κομματάκια
2 κ.γ. υγρή βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
360 γρ. λευκή Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπεικιν. Στο τέλος ρίχνουμε 200 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα και τις φράουλες που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Βουτυρώνουμε θήκες για cupcakes και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με λευκή κουβερτούρα και φράουλες.
Αυτή η δόση βγάζει 25 κεκάκια.

Λαχταριστά Cupcakes με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Close