Μια λαχταριστή, πανεύκολη τουρτίτσα σοκολάτας ψυγείου με μπανάνες, για να την απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις και να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους. Μια απλή, πανεύκολη τουρτίτσα από το “Ζάχαρη & Αλεύρι” που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 παντεσπάνια σοκολατένια έτοιμα (εμπορίου από Σ.Μ.)
Για τη γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
60 ml γάλα χλιαρό
350 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
4 μικρές μπανάνες
Δείτε ακόμα :Τούρτα γενεθλίων ΜΙΝΙ ΜΑΟΥΣ !!
Για το σιρόπι:
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη τούρτα ορεο!
Εκτέλεση συνταγής
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 2 λ από την ώρα που θα πάρει βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε. Στη συνέχεια “βρέχετε” τα παντεσπάνια περνώντας τα ελαφρώς με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι και τα αφήνετε στην άκρη να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά, φροντίζοντας το σκεύος με τη σοκολάτα να μην ακουμπά στο νερό της κατσαρόλας που σιγοβράζει. Όταν λιώσει καλά προσθέτετε το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λ περίπου.
Χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Ενσωματώνετε τη σαντιγί στο κρύο μείγμα κουβερτούρας ανακατεύοντας με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο να σταθεί για 40 λ.
Δείτε ακόμα: Τούρτα minnie σοκοφράουλα για τα γενέθλια της μικρής σας πριγκίπισσας!
Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Κόβετε 2 από τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνετε πάνω στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνειά του. Πάνω από τις μπανάνες απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή σοκολατένια κρέμα και τη σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Κόβετε σε ροδέλες τις υπόλοιπες 2 μπανάνες και τις στρώνετε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι. Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή σοκολατένια κρέμα χωρίς να ισιώσετε την επιφάνειά της αλλά με ένα πιρούνι σχηματίζετε “κυματισμούς”.
Εναλλακτικά αν θέλετε να ισιώσετε την επιφάνειά της διακοσμείτε τη στο τελείωμα με λίγες επιπλέον ροδέλες μπανάνας. Τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά πριν τη κόψετε για να τη σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες