Υλικά
1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
4 αυγά
1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
12 κουταλιές σούπας αλεύρι περίπου.
Δείτε ακόμα: Το παστίτσιο της τεμπέλας
Δείτε ακόμα: Μακαρόνια Bolognese με κιμά κοτόπουλου: μια υπέροχη συνταγή για τα παιδάκια μας!
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Έχουμε σπάσει τα αυγά, κρατάμε τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε τα μακαρόνια στο ταψί.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.
Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως αν θέλετε )τον δουλεύουμε να διαλυθεί, τον αφήνουμε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη.
Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το κιμά πάνω στα μακαρόνια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι από .συνήθεια)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή κρέμα, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.
Δείτε ακόμα: Παστίτσιο με κριθαράκι
Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο.
Αυτό είναι!!
Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!!
Καλή όρεξη !!
Σημείωση ..όταν ρίξω τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια τα ανακατεύω και γίνεται ακόμα πιο ωραίο το παστίτσιο.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις