Λαχταριστά νηστισιμα σοκολατάκια με χαλβά και ταχίνι πολύ εύκολα ακόμη και για αρχάριους
Υλικά
300γρ. χαλβά βανίλια θρυμματισμένος
300γρ. ταχίνι
2 ½ κούπες χοντροκομμένα καρύδια
200γρ. σπασμένα μπισκότα (όχι σκόνη)
500γρ. κουβερτούρα (4 πλάκες των 125γρ)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγες σταγόνες κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού
Δείτε ακόμη Τυρινή εβδομάδα: Αλμυρά κρουασάν με φέτα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη μια πλάκα κουβερτούρας σε μπεν μαρί (σε σκεύος που έχετε τοποθετήσει πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει). Βάζετε στο μίξερ το ταχίνι, τα καρύδια, τα μπισκότα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και την κουβερτούρα που λιώσατε κι ανακατεύετε μέχρι να έχετε ομογενές μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μίξερ, προσθέτετε τον θρυμματισμένο χαλβά και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μπορείτε να πλάσετε. Αν η ζύμη σας βγει αραιή προσθέστε λίγα μπισκότα ενώ αν σας βγει πολύ σφιχτή προσθέστε λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα.
Πλάστε τη ζύμη σας σε μικρά μπαλάκια. Βάλτε και πάλι την υπόλοιπη κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, αφαιρέστε από το μάτι και αρχίστε να βουτάτε ένα-ένα τα μπαλάκια σας μέσα στη σοκολάτα. Αφήστε την επιπλέον σοκολάτα να στάξει και ακουμπήστε το κάθε σοκολατάκι πάνω σε ταψάκι που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα σοκολατάκια σας να κρυώσουν καλά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες