Αφου φτιάξαμε bounty και Kinder bueno ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε την αγαπημένη Lila Pause!
- τυρί κρέμα 400 γρ
- φραουλες 200 γρ. πουρέ
- κρεμα γαλακτος 200ml (35% λιπαρά)
- ζαχαρη 150 γρ.
- σοκολάτα 100 γρ. λευκή ψιλοκομμένη
- βουτυρο 50 γρ. ανάλατο αγελαδινό
- ζελατίνη 3 φύλλα (15 γρ.)
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γρ. (52 % περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη
- ηλιέλαιο 30ml
Για την επικάλυψη
Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15΄.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και τα καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε.
Αδειάστε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 14 x 18 εκ. στρωμένο µε διάφανη μεμβράνη και καταψύξτε το για 2 ώρες.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ µε μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε τη λίγα λεπτά να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε το παγωμένο μείγμα µε τη φράουλα και κόψτε το σε μπάρες διαστάσεων 3 x 7 εκ. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συχνά λάθη : Βουτάμε τις παγωμένες μπάρες φράουλας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή, με αποτέλεσμα αυτές να λιώνουν.
TIP: Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε και rice pops για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες