Δεν είναι λουκουμάδες γιατι δεν βάζουμε μαγιά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσουν.Δεν είναι τηγανίτες γιατι είναι φουσκωτά.Όπως και αν τα ονομάσουμε όμως, είναι πεντανόστιμα και ότι πρέπει για χαλαρό πρωινό,που είμαστε όλοι στο σπίτι και έχουμε ξυπνήσει και λίγο αργά!Σερβίρουμε ζεστά,με μελάκι και κανέλα,μαζί με φρουτάκια κομμένα, ή φτιάχνουμε μια σάλτσα σοκολάτας,για ολοκληρωμένη αμαρτία!
υλικά
200γρ σιμιγδάλι
200γρ αλεύρι ολικής
100γρ καλαμποκάλευρο
20γρ baking powder
200γρ γάλα(φυτικό ή ζωικό)
χυμο από 3 μεγάλα πορτοκάλια
1/2κσ καστανή ζάχαρη
εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Φτιάχνουμε ένα χυλό που δεν πρέπει να είναι σφιχτός, αλλά ούτε πολύ αραιός(να στέκεται στο κουτάλι και να κυλάει αργά).Βάζω αρκετό λάδι να ζεσταθεί,τόσο ώστε τα λουκουμαδάκια να καλύπτονται ολόκληρα.Παίρνουμε ποσότητα όσο μια κουταλιά της σούπας.Μόλις βάλουμε τα πρώτα να τηγανιστούν,χαμηλώνουμε τη φωτιά(αν η κουζίνα σας πάει στο 9,βάλτε το στο 6).Έτσι θα προλάβουν να ψηθούν καλά και μέσα,αλλιώς θα είναι ωμά εσωτερικά.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.Αν σας περισσέψουν ψημένα,τα βάζετε σε τάπερ και καταναλώνονται ωραία και την επόμενη μέρα,αφού πρώτα τα ζεστάνετε λίγο στο φούρνο.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα