ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
60 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι,
120 γραμμάρια αλεύρι,
110 γραμμάρια βούτυρο,
230ml νερό,
5 αυγά,
λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 βανίλια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό αλάτι βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο,ρίχνουμε αλεύρι,σιμιγδάλι,βανίλια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις ξεκολλήσει η ζύμη και έρθει γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμη.
Την βάζουμε σε μπολ να κρυώσει 7 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη ,στην αρχή είναι μαστιχωτή.
Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια παίρνουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε σε καυτό λάδι προσπαθώντας να γίνουν στρογγυλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
600 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε λογικά 2 λεπτά βράσιμο.
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές βούτυρο
1βανιλια
\
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ,-αραιώνουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουρ και το αλεύρι το προσθέτουμε ανακατεύοντας ,έχουμε χτυπήσει τους κρόκους τους προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το βούτυρο.
Οπότε κρυώνει η κρέμα την κάνουμε σαν φωλίτσα σιροπιάζομαι τους λουκουμάδες και τους βάζουμε να κάτσουν και τρώμε ένα σπέσιαλ γλυκό γλυκό!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες